Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Αλαλούμ με τους μισθούς δασκάλων - καθηγητών

Αλαλούμ με τους μισθούς δασκάλων - καθηγητών
Πονοκέφαλο έφεραν στους εκπαιδευτικούς τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν σχετικά με τη διαμόρφωση των βασικών μισθών του νέου μισθολογίου και τις ασφαλιστικές εισφορές-κρατήσεις που καταβάλλονται.

Δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως και σε πολλές περιπτώσεις μάταια προσπάθησαν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις κρατήσεις στους μισθούς τους και το τελικό ποσό.
Πολλοί εκπαιδευτικοί παίρνοντας τα εκκαθαριστικά σημειώματα δεν είδαν τον βασικό μισθό του βαθμού στον οποίο κατατάχθηκαν με βάση τα χρόνια της υπηρεσίας τους.
Επίσης, πολλές απορίες υπάρχουν για το πώς θα γίνουν οι βαθμολογικές προαγωγές μετά την κατάταξη, πώς θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ποσοστώσεις με το ισχύον μέχρι τώρα σύστημα βαθμολογικών προαγωγών που συνέδεε τον βαθμό με τα έτη υπηρεσίας.
Για όλα αυτά, το «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» ζήτησε τη γνώμη ειδικών ώστε να λυθούν με συγκεκριμένα παραδείγματα απορίες των εκπαιδευτικών.
Επίσης, σήμερα οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν σχετικά με την έναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη σχολική χρονιά και ήδη υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα εξελιχθεί μέχρι τον Ιούνιο. Όσο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, θα διαβάσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές στις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: