Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Νομικές σπουδές που ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας

Νομικές σπουδές που ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας
Οι απόφοιτοι των νομικών σχολών έχουν εναλλακτικούς δρόμους προς την αγορά εργασίας, μια και η ζήτηση για τους δικηγόρους είναι μειωμένη.

Tο επάγγελμα αυτό δεν έχει χάσει την αίγλη του, γι' αυτό και χιλιάδες νέοι κάθε χρόνο διεκδικούν τις θέσεις που διατίθενται στις συγκεκριμένες σχολές των ΑΕΙ.
Οι απόφοιτοι των νομικών σχολών, πέρα από τα δικηγορικά γραφεία και τις εταιρείες, μπορούν να επιλέξουν δρόμους όπως το δικαστικό σώμα, να ακολουθήσουν διπλωματική καριέρα, να γίνουν συμβολαιογράφοι ή νομικοί σύμβουλοι.
Όσον αφορά πάντως τους δικηγόρους που επιθυμούν να ανοίξουν δικό τους γραφείο και να εργαστούν μεμονωμένα, μάλλον τα πράγματα είναι πια πολύ δύσκολα, καθώς η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους επαγγελματίες.
Σήμερα στο «Έθνος - Παιδεία» δάσκαλοι και καθηγητές εκφράζουν φόβους ότι η αξιολόγηση θα οδηγήσει στη μισθολογική καθήλωσή τους αλλά και σε απολύσεις, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει στην υποχρεωτική αξιολόγηση.
Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύσταση οργανικών θέσεων ΠΕ32 Θεατρολόγων και ΠΕ18.41 Αποφοίτων Δραματικών Σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: