Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Εγγραφη ενημέρωση για τη Νομική ζητεί η Αννα Διαμαντοπούλου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διμαντοπούλου, ενώ προσέρχεται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Να την ενημερώσει εγγράφως ζητεί σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διμαντοπούλου, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγκρίνη, «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβη η Πρυτανική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε
εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, για την ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την αποτροπή της γενόμενης κατάληψης ή της εν συνεχεία άρσης αυτής».

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διμαντοπούλου, ενώ προσέρχεται στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
Επίσης, ζητεί να της γνωστοποιήσει ο πρύτανης «έκθεση ειδικών ή εμπειρογνωμόνων για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν και το κόστος αποκατάστασής τους, καθώς επίσης για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Σχολής (απώλεια διδακτικών ωρών, παρακώλυση του επιστημονικού έργου κ.α.), που επέρχεται ως συνέπεια της καταλήψεως και των ζημιών».(πατήστε εδώ για το ρεπορτάζ)
«Τα στοιχεία αυτά είναι αναγκαία για την κατ΄αρχήν πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, ο οποίος για μία ακόμη φορά θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό, ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν τη συγκυρία», αναφέρει η υπουργός Παδείας.

Ο Θ. Πελεγρίνης ανέφερε σήμερα στους δημοσιογράφους τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί από την Πέμπτη, οπότε άρχισε η κατάληψη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενημέρωσε εγκαίρως τις αρχές.

Όμως, όσον αφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρύτανης επισήμανε πως έστειλε, την Παρασκευή το απόγευμα, με υπάλληλο του Πανεπιστημίου, τα έγγραφα με τα οποία γνωστοποιούσε την κατάληψη στη Νομική, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να τα παραλάβει και γι αυτό η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα έλαβε, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου.
Κατόπιν αυτού, το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου και αφού πήρε έγγραφη αναφορά του κοσμήτορα της Νομικής, Μ. Τσινισιζέλη, για φθορές από εξωπανεπιστημιακούς, ο πρύτανης έστειλε τρία νέα έγγραφα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τις αστυνομικές Αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Δίνει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τα έγγραφα που έστειλε με φαξ και σ΄αυτά αναγράφονται η ημερομηνία και η ώρα που εστάλησαν. Στην αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, έστειλε με φαξ επιστολή με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» στην οποία αναφέρει ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ασφάλειας στις 16:41, το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου.
Πελεγρίνης: «Εγώ ενημέρωσα εγκαίρως»

Όπως είπε, οι εκκλήσεις του προς τις Αρχές έγιναν κλιμακωτά, από την Πέμπτη, 9 ως το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου.

«Η αστυνομία περίμενε από εμένα να της πω τι γινόταν στη Νομική;», αναρωτιέται ο πρύτανης, ο οποίος προσθέτει «είχε βουίξει ο κόσμος και επέδειξαν αδιαφορία, πλήρη αδιαφορία. Εγώ ενημέρωσα, εγκαίρως». Σε ερώτηση γιατί, εκτός από το φαξ, δεν τηλεφώνησε ο πρύτανης, απάντησε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του υπέδειξε, όταν είχε γίνει η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες, να ενημερώνει εγγράφως τις Αρχές.

Ο πρύτανης υποστηρίζει ότι, απλώς, δεν λειτουργεί ο νέος νόμος, που καταργεί το άσυλο και τονίζει ότι το όλο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικού τύπου μέτρα. Προσθέτει, μάλιστα, ότι μία από τις παρενέργειες του νέου νόμου είναι ότι, σε περίοδο κρίσεως, όλοι υπεκφεύγουν.
Σε ερώτηση αν είχε πληροφορηθεί ότι μέσα στη Νομική έφτιαχναν βόμβες μολότωφ, τόνισε ότι δεν ήξερε και δεν γνωρίζει ακόμη κάτι τέτοιο. Επίσης, πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει και την υπουργό Παιδείας, το Σάββατο το απόγευμα, για όλες τις ενέργειες και τις κινήσεις του. Μάλιστα, ανέφερε ότι η υπουργός Παιδείας του είπε χαρακτηριστικά, ότι θα τα αναφέρει όλα αυτά που της είπε στον κ. Παπουτσή, η ίδια.

Ο κ. Πελεγρίνης είπε ακόμη ότι η Εισαγγελία, σύμφωνα με τον νέο νόμο, απλώς ενημερώνεται και ότι οι επιστολές που έστειλε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραδόθηκαν «χέρι με χέρι», εγκαίρως.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι η αστυνομία δεν αντέδρασε στο ελάχιστο στις οχλήσεις του.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί, αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: