Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Εκπαιδευτικοί: Το υπ.Παιδείας και η κυβέρνηση μας κήρυξαν πόλεμο"

«H κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς», τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του. Αφορμή, η ψήφιση του νέου μισθολόγιου- βαθμολόγιου, τα Προεδρικά Διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και η νέα εγκύκλιος υπ' αριθμόν 14841/Γ/13-2-12 του υπουργείου Παιδείας για το ίδιο θέμα. «Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση- απόδοση, είναι μία θέση που απορρίπτεται ακόμα και από τους πιο ένθερμους θιασώτες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ο ''ελεύθερα'' εξαρτώμενος από τη διοίκηση και το υπουργείο εκπαιδευτικός θέλουν να είναι υποτακτικός και χωρίς αντιστάσεις για τα όσα μας επιβάλλει η καταστροφική ''τροϊκανή'' εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική τους» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές. Και συνεχίζουν: «Η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Τόσο η κατεύθυνση της εφαρμοζόμενης τροϊκανής πολιτικής όσο και η διεθνής εμπειρία όπου εφαρμόστηκε εκεί οδηγούν».

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι «η αξιολόγηση θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών» και γι' αυτό απευθύνουν έκκληση «σε όλους τους σχολικούς συμβούλους, σε όλους τους διευθυντές σχολείων, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών.» ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: «Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιον είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου».

trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: