Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

SOS εξέπεμψε ο Τρ. Αλμπάνης


Την πεποίθησή του ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα βρει τη δύναμη να αποκρούσει την επίθεση που δέχεται από την τρικομματική συμμαχία της συμφοράς εξέφρασε ο πρόεδρος της
Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους της Συνόδου των πρυτάνεων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των πρυτάνεων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ζήτησε τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το Πανεπιστήμιο να μείνει όρθιο παρά την οικονομική και θεσμική επίθεση που δέχεται.Κατά τη συνάντηση με το Συντονιστικό της Συνόδου των πρυτάνεων, ο Αλ.Τσίπρας τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να συμπαρασύρει στην κατάρρευση δύο μείζονα συμβόλαια που κάνουν το πανεπιστήμιο κοινωνικό αγαθό και δημόσιο χώρο: Το Σύνταγμα, που ορίζει και διασφαλίζει την πανεπιστημιακή αυτονομία και την ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και τη δημοκρατική ακαδημαϊκή παράδοση του ανοικτού, δημοκρατικού και συμμετοχικού πανεπιστημίου.Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επέλεξε το δημόσιο πανεπιστήμιο για να κάνει το κρας τεστ της κοινωνικής διάλυσης. Πριν ακόμα συγκροτηθεί η τρικομματική κυβέρνηση, είχαμε την τρικομματική συναίνεση στην αποδόμηση και διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Με επικεφαλής την υπουργό διάλυσης της Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, και συνοδοιπόρους τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία.Έκαναν, είπε ο Αλ.Τσίπρας, την πρόβα τζενεράλε και τώρα με τον ίδιο τρόπο, με τις ίδιες εκβιαστικές μεθόδους, διαλύουν και αποδομούν την κοινωνία. Αυτό που κάνει η τρόικα στους Έλληνες πολίτες, το κάνει εδώ και αρκετούς μήνες η κ. Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις και στις εκλεγμένες πρυτανικές αρχές, που τους λέει: «θα αυτοκαταργηθείτε ή δε θα έχετε χρήματα για να λειτουργήσετε το δημόσιο πανεπιστήμιο». Πρόκειται για εκτροπή, για ένα πρωτοφανές, στα δημοκρατικά χρονικά, πραξικόπημα -ούτε η χούντα δεν καθαίρεσε εκλεγμένες πρυτανικές αρχές-, που αν συνεχιστεί, το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να στηριχθεί, δεν θα μπορεί να έχει τις απαραίτητες διαδικασίες λειτουργίας, σίτισης, στέγασης.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τ. Αλμπάνης εξέπεμψε SOS για τα τεράστια προβλήματα των ιδρυμάτων. Όπως τόνισε, τα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, με δυσκολία καλύπτουν βασικές τους ανάγκες, τόσο φοιτητικής μέριμνας όσο και λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου. Την ίδια στιγμή στα πανεπιστήμια υπάρχει διάλυση η οποία προκύπτει από την εγγενή αδυναμία του καινούργιου νόμου να εφαρμοστεί. Επίσης, ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί δημιουργεί ανασφάλεια και στους φοιτητές και στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: