Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Υψηλές προσδοκίες από τα παραϊατρικά επαγγέλματα

Υψηλές προσδοκίες από τα παραϊατρικά επαγγέλματα
Μπορεί οι περισσότερες θέσεις στην αγορά εργασίας να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα, ωστόσο, οι προοπτικές για ορισμένες ειδικότητες των λεγόμενων παραϊατρικών επαγγελμάτων είναι σαφώς ευνοϊκότερες από άλλους κλάδους.

Το «Έθνος - Παιδεία», σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους χιλιάδες υποψηφίους που προετοιμάζονται για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσιάζει ένα δισέλιδο αφιέρωμα με τις σπουδές και τις προοπτικές σε 8 περιζήτητες ειδικότητες. Πρόκειται για τμήματα Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Αισθητικής κ.ά.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πρόσβαση για τα περισσότερα από τα 30 συνολικά τμήματα που εδρεύουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι σχετικά εύκολη, καθώς οι βάσεις που απαιτούνται κυμαίνονται μεταξύ 12.000 έως 15.000 μορίων.
Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως το Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όπου την περσινή χρονιά άνοιξε τις «πύλες» του μόνο για όσους είχαν συγκεντρώσει πάνω από 18.000 μόρια.
Aκόμη στο σημερινό ένθετο, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν κωδικοποιημένες όλες τις κατηγορίες αδειών και τις αντίστοιχες ημέρες που δικαιούνται, ενώ οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη φιλοσοφία του νέου Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: