Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

«Μπαμπούλας» για δασκάλους η αξιολόγηση

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
 Την αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε απόφαση του υπουργείου Παιδείας περί αξιολόγησης του έργου των δασκάλων προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Η ΔΟΕ σε επιστολή της προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επικρίνει το υπουργείο ότι «φέρνει στο προσκήνιο τον μπαμπούλα της αξιολόγησης, συνδέοντας την επίδοση των μαθητών με τις πενιχρές αποδοχές των εκπαιδευτικών, αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης».
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ταχθεί, όπως ανακοίνωσαν, με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων υπέρ της αυτοαξιολόγησής τους και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού τους έργου.
Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι «ο στόχος είναι να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης
ο εκπαιδευτικός, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που του παρέχουν ως ανταμοιβή για την προσφορά του».
Καταλήγοντας το Δ.Σ. της ΔΟΕ προειδοποιεί με
οργανωμένη αντίδραση σε περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν διαφοροποιήσει την απόφαση περί αξιολόγησης.

City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: