Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Αλλαγές προαναγγέλει ο Μπαμπινιώτης

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νόμο - πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, μετά το τέλος της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο κ.
Μπαμπινιώτης υπογράμμισε, μεν, την ανάγκη σεβασμού του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, ωστόσο επισήμανε ότι o νόμος δεν είναι "αλάθητος".
Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας, προσθέτοντας ότι το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες δεν τιμά κανέναν και ότι συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Επίσης, επανέλαβε ότι θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις, για να εξετάσουν την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι θα συζητήσει μαζί τους για να βρουν λύσεις. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει όμως ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής και πρέπει να γίνει σεβαστός, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος.
Επίσης, σχετικά με το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και ποιες είναι οι σκέψεις του για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι, ως δάσκαλος και εκπαιδευτικός, θα αισθανόταν άσχημα αν δεν ήταν παρών στην απόδοση τιμών γι αυτούς που στέριωσαν αυτό τον τόπο. Μάλιστα, είπε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμμετοχή όλων στις παρελάσεις.

  City Press Newsroom
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: