Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Εκλογικό αδιέξοδο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μετά το ΑΠΘ, και τα μέλη της της οργανωτικής επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης που είχαν την ευθύνη για τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος παραίτήθηκαν, με μια σκληρή επιστολή που απέστειλαν στον πρύτανη Ευρ. Στεφάνου και στον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη. Τα μέλη της επιτροπής, στην οποία προήδρευε ο πρώην πρύτανης Ι. Παλλήκαρης,
κατήγγειλαν τις συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκαν να επιτελέσουν το έργο τους, κάνοντας λόγο για παρεμπόδιση των εκλογών από ομάδες φοιτητών και καταγγέλλοντας ότι σε αυτές τις ενέργειες είχαν τη συνδρομή ακόμη και καθηγητών του ιδρύματος. Μάλιστα, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε επέρριψαν ευθύνες και στον νυν πρύτανη, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε στο σκεπτικό ότι "η ευθύνη της πρυτανείας εξαντλείται στην εξασφάλιση των τυπικών διαδικασιών της εκλογής και δεν έχει καμία ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί την ημέρα των εκλογών" και αναφέροντας ότι βάση εγγράφου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, "υπεύθυνος για τη διαφύλαξη της ακαδημαϊκής ελευθερίας και διδασκαλίας και την ασφάλεια του προσωπικού είναι ο πρύτανης ενώ για τις εντός του χώρου των ΑΕΙ τελούμενες αξιόποινες πράξεις προβλέφθηκε με το νέο νόμο η εφαρμογή της κοινής νομοθεσίας".
Σε γενικότερο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής υπενθυμίζουν ότι κανένα ίδρυμα δεν έχει κατορθώσει ως τώρα να πραγματοποιήσει τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, είτε γιατί παρεμποδίστηκαν από συγκεντρωμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, είτε γιατί αναβλήθηκαν επανειλημμένα, είτε γιατί παραιτήθηκαν κάποιοι υποψήφιοι, ή δεν υπήρχαν αρκετοί, είτε γιατί καθυστέρησε η έκδοση της διαπιστωτικής πράξης κλπ, και εκτίμησαν ότι το πρόβλημα υπερβαίνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τις αρμοδιότητες της Οργανωτικής Επιτροπής και ότι ανάγεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των εκλογών για το Συμβούλιο και δρομολόγησης των διαδικασιών για την ανάδειξη νέων πανεπιστημιακών αρχών και πρυτάνεων.
 City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: