Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

«Οι πρώτοι Έλληνες στην Κύπρο»

Φωτογραφία
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝεάπολις Πάφου πραγματοποίησε πρόσφατα διάλεξη του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Βάσου Καραγιώργη, με θέμα «Οι πρώτοι Έλληνες στην Κύπρο». Ο κ. Καραγιώργης παρουσίασε αρχαιολογικά δεδομένα, πολλά από τα οποία είναι αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών και ανασκαφών και τα οποία αποδεικνύουν ότι γύρω στο 1200 π.Χ. μετανάστες από το Αιγαίο εγκαταστάθηκαν σε διάφορα μέρη της Κύπρου και σταδιακά πήραν στα χέρια τους την πολιτική εξουσία, η οποία διαφαίνεται καθαρά τον ενδέκατο αιώνα π.Χ. με τη δημιουργία αρχαίων κυπριακών βασιλείων. Με νηφαλιότητα και χωρίς συναισθηματισμούς και συνθηματολογίες, ο ομιλητής έπεισε το ακροατήριο για τον τρόπο, με τον οποίο εισήχθη στην Κύπρο η ελληνική γλώσσα και επετεύχθη ο εξελληνισμός του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: