Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Κανονικά τα τετράδια των πανελλαδικών


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ
Κανονικά τα τετράδια των πανελλαδικών
 Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων και το απαραίτητο υλικό θα είναι στα χέρια των υποψηφίων ώστε να διενεργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαΐου, χωρίς προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, που συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους, χωρίς μαγνητόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, σε μια συνάντηση "γνωριμίας", όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα τετράδια θα είναι έτοιμα στις 30 Απριλίου. Άλλωστε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Όμως ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά. Τόνισε ότι μέχρι 10 Ιουλίου τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία, ενώ ως τις 20 Αυγούστου θα είναι στα σχολεία και όλα τα βιβλία των δημοτικών.
Όσον αφορά στο νέο λύκειο και το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να προωθηθεί διότι οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο. "Δεν είμαι πολιτικός", είπε ο υπουργός, "να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ".
Αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση
Όμως, με τους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, και κυρίως το ζήτημα της αξιολόγησης. Ο Γ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν αρνητικές αξιολόγησης θα πρέπει να βοηθηθούν για να διορθώσουν τα αρνητικά σημεία και όχι να απολυθούν ή να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.
Σχετικά με το νόμο για τα πανεπιστήμια, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί, τόνισε ότι οι συναντήσεις του με τους πρυτάνεις είχαν στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις πανεπιστημίων - υπουργείου Παιδείας και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα σε κλίμα συνεργασίας και δικαιοσύνης. Πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι της λογικής να ασκεί πιέσεις μέσω της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.
Για το ζήτημα με τους διορισμούς των κοσμητόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ένα άτομο με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες θα έπρεπε να εκλέγεται.
Εχει αρνηθεί το μισθό του υπουργού
Σχετικά με το θέμα των κινητών τηλεφώνων που ''κόπηκαν'' πρόσφατα στο υπουργείο γιατί δεν είχαν πληρωθεί μεγάλοι λογαριασμοί, ο κ. Μπαμπινιωτης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα καθώς δεν είναι στην πολιτική του να δημιουργεί οικονομικές σχέσεις. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι έχει αρνηθεί το μισθό του υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: