Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΑΛΜΠΑΝΗΣ:Μείωση στο μισό του αριθμού των φοιτητών

Την εισαγωγή λιγότερων φοιτητών φέτος θα προτείνουν τα πανεπιστήμια, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο προέδρος της Συνόδου των Πρυτάνων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Όπως είπε, όταν μειώνεται η επιχορήγηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά 60% είναι λογικό τα πανεπιστήμια να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να εκπαιδεύσουν τους φοιτητές. Οι διοικήσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ έχουν αρχίσει να στέλνουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για τον φετινό αριθμό των εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μίσους φοιτητές σε σχέση με πέρσι. Τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι πρόεδροι των ΤΕΙ προτρέπουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εισακούσει τις εισηγήσεις τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών. Σημαντική μείωση αναμένεται να υπάρξει στον αριθμό των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, κάτι που ζήτησε και η τρόικα μέσα από το τελευταίο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: