Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Με χειμερινό ωράριο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τον Ιούνιο

Δεν έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών.

Όσον αφορά την καθυστέρηση πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει ότι την σχετική άδεια έλαβε μόλις στις 29 Μαρτίου, γεγονός που δεν του επέτρεψε την έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού.
Προσλήψεις θα γίνουν μόνο για 680 υπαλλήλους, αντί των 1000 που είχαν προσληφθεί πέρσι, αλλά και πάλι δεν έφταναν.
Έτσι τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ως τις 3 ή 5 μ. μ. με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ως τις 7.
Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από το 2013 και ώς το 2015 θα γίνονται κι άλλες προσλήψεις με επτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κοινωφελή έργα

Δεν υπάρχουν σχόλια: