Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Αλλαγές στις αποσπάσεις δασκάλων - καθηγητών

Αλλαγές στις αποσπάσεις δασκάλων - καθηγητών
Βελτιώσεις στο σύστημα των αποσπάσεων αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας μέσα στον Μάιο με στόχο να αρθούν αδικίες που σημειώθηκαν πέρυσι. Ο αριθμός των αποσπάσεων θα φτάσει τις 10.000 και τα ονόματα πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές του Αυγούστου.

Τα κριτήρια, που είναι υπό επανεξέταση, αφορούν τη μοριοδότηση των χρόνων υπηρεσίας, τη χιλιομετρική απόσταση, τους οικογενειακούς λόγους, τη συνυπηρέτηση, τους λόγους υγείας κλπ.
Επειδή πέρυσι οι αποσπάσεις καθυστέρησαν υπερβολικά, αφού ανακοινώθηκαν 31 Αυγούστου, μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, φέτος ψηφίστηκε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να υποβάλλονται μέχρι 10 Ιουλίου, ώστε να υπολογίζονται έγκαιρα όλα τα κενά και να μην προσλαμβάνονται αναπληρωτές.
Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων ακολουθούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις και στη συνέχεια οι αποσπάσεις, προκειμένου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί να είναι στη θέση τους.
Σήμερα στο «Έθνος - Παιδεία», οι μαθητές αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στις διαδικασίες των πανελλαδικών θα βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις αυστηρές οδηγίες που δίνει το υπουργείο Παιδείας για τη διενέργεια των εξετάσεων του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: