Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας για νέους απόδημους Ηπειρώτες

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας για νέες και νέους Ηπειρώτες του εξωτερικού, ηλικίας από 18 έως 32 ετών. Το Πρόγραμμα διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου. Κατά την παραμονή τους στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, οι νέοι και νέες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα, στις ολοκαίνουργες εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», ενώ θα παρακολουθήσουν διαλέξεις με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την ιστορική πορεία της χώρας κ.λπ.. Θα γίνουν, επίσης, μαθήματα μουσικής, χορού, επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους, τοποθεσίες ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους κ.ά. Η παραμονή και η διατροφή, καθώς και η διδασκαλία παρέχονται δωρεάν.«Την τελευταία χρονιά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα νέες και νέοι από χώρες της Ευρώπης, την Αμερικής, την Αργεντινή, τη Ν. Αφρική, τον Καναδά και την Αυστραλία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που είναι υπεύθυνο για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος, εγγυάται για άλλη μια φορά τη βέλτιστη προετοιμασία και υλοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: