Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Βουλή: Επανακατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Χωρίς τη διάταξη για την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων
Βουλή: Επανακατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας
Πηγή: Eurokinissi
Επανακατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που εισάγει ευεργετικές
διατάξεις για την εισαγωγή των πολύτεκνων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, την επάρκεια ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία και τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των απολύσεων των εκπαιδευτικών τους.
Δεν είχε συμπεριληφθεί στην τροπολογία, όπως είχε ήδη γράψει «Το Βήμα», η διάταξη για την αποσύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησής τους, καθώς για το θέμα αυτό αναζητείται άλλη λύση.
Πάντως, στην τροπολογία έχει συμπεριληφθεί η διάταξη για την ενεργοποίηση της κατηγορίας του 10% στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, η οποία αφορά όσους θέλουν να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κάνοντας χρήση της βαθμολογίας παλαιότερων ετών.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη -  αυτοδιοίκηση και αποκεντρωμένη διοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: