Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Θα συζητηθεί η εφαρμογή του

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η επιτροπή για τον νόμο-πλαίσιο
Την εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια θα συζητήσουν την προσεχή Δευτέρα τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι δυσλειτουργίες του νέου θεσμικού πλαισίου
για τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας και να προταθούν λύσεις.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας και κατά την έναρξή της θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας.
Να σημειωθεί ότι πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής προηγήθηκε έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων στην οποία τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων, ενώ επισημάνθηκε ότι η λειτουργία τους φτάνει σε αδιέξοδο από το «κούρεμα» των λογαριασμών τους, αλλά και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, λόγω της σύνδεσής τους με την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης που προβλέπει ο Νόμος Πλαίσιο.
Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα εργασίας που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προεδρεύει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ συμμετέχουν οι κκ. Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Ρέμελης , πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ανδρέας Κανάκης, πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Δημήτρης Πασχαλούδης, πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Νίκος Σταυρακάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), Ιωάννης Τσάκνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), Βασίλης Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, πρώην ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, σύμβουλος σήμερα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: