Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ευκολότερη εισαγωγή στα ΑΕΙ για τρίτεκνους - πολύτεκνους

Ευκολότερη εισαγωγή στα ΑΕΙ για τρίτεκνους - πολύτεκνους

Ευεργετικές διατάξεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, καθώς πέρυσι με τις αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών είχαν σημειωθεί αδικίες και προβλήματα.

Το σημαντικότερο σημείο βελτίωσης είναι ότι η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως, ενώ στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο του 26ου έτους που ίσχυε έως σήμερα για την ηλικία που θα έπρεπε να έχει το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά μιας πολυμελούς οικογένειας.
Επίσης, απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους (πέρυσι το εισοδηματικό όριο ήταν 60.000 συν 10.000 για κάθε επιπλέον παιδί πέραν του δεύτερου). Οι σχετικές τροπολογίες εντάχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Ακόμη σήμερα στο «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις σπουδές στα τμήματα Κοινωνιολογίας, καθώς πρόκειται για τμήματα των οποίων οι απόφοιτοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εύρεση εργασίας.
Για τον λόγο αυτό πολλοί νέοι ακολουθούν την Κοινωνιολογία, έχοντας όμως στο μυαλό τους να συνεχίσουν σε ένα καλό και σύγχρονο μεταπτυχιακό, που θα τους εξασφαλίσει μια θέση στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: