Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την οξύτατη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο... παρά πέντε των εκλογών σε υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.

Η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες σχολείων, διότι ανοίγει το δρόμο για μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών και, μάλιστα, χθες έστειλε στον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη εξώδικο κατηγορώντας τον για «βαρύτατη περίπτωση παράβασης καθήκοντος για την οποία επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο».
Γνωμοδότηση
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για μισθολογικά και βαθμολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση πάντα με το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει ομόφωνη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ζητήθηκε κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ύποπτη τη «σπουδή» του υπουργείου Παιδείας να υπογράψει τη γνωμοδότηση και μάλιστα λίγο πριν από τις εκλογές και κατηγορεί τον κ. Μπαμπινιώτη ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, διότι ενώ δέχθηκε τη γνωμοδότηση για την υπαγωγή των εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, δεν έχει δεχθεί ενυπογράφως άλλη γνωμοδότησή του ΝΣΚ σχετικά με την αρμοδιότητα ελέγχου των απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: