Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στα θρανία έκατσαν για δεύτερη ημέρα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που εξετάστηκαν στα μαθήματα γενικής Παιδείας και συγκεκριμένα: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία.

Για τη σημερινή διαδικασία δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα ή καθυστερήσεις, ενώ τα θέματα στα τρία μαθήματα πέραν της Βιολογίας κρίθηκαν αναμενόμενα.
Αντίθετα, ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνεται ένα θέμα στη Βιολογία όπου οι μαθητές θα έπρεπε να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
Την Παρασκευή οι υποψήφιοι επιστρέφουν στα θρανία διαγωνιζόμενοι στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, δύο κύκλων, αλλά και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Μια μέρα νωρίτερα ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων
Μια ημέρα νωρίτερα θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες- μουσική), λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων αρχίζουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012. Έτσι, οι πάνω από 15.000 υποψήφιοι που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρώτο εξεταζόμενο μάθημα των Αγγλικών, αντί του Σαββάτου 16 Ιουνίου θα διαγωνιστούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας.
Επισημαίνεται ότι από αυτή την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5-6-2012 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11-6-2012.
Το πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων για το 2012 για τα γενικά λύκεια (ΓΕΛ) και τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) -ομάδες α’ και β’ έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά, ώρα έναρξης 12 μεσημβρινή.
Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.
Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ. Ιταλικά, ώρα έναρξης 16.00.
Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ. Ισπανικά, ώρα έναρξης 16.00.
Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
Το Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων 2012 ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων (ΓΕΛ) έχει ως εξής:
Δευτέρα 11 Ιουνίου: Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.
Τρίτη 12 Ιουνίου: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής παιδείας.
Τετάρτη 13 Ιουνίου: Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.
Πέμπτη 14 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής. Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.
Δευτέρα 18 Ιουνίου: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής και Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Τρίτη 19 Ιουνίου: Λατινικά Θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
www.kathimerini.grΔεν υπάρχουν σχόλια: