Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Mε «πυξίδα» την κρίση το φετινό μηχανογραφικό

Mε «πυξίδα» την κρίση το φετινό μηχανογραφικό
Όσο και αν είναι πιεστικός ο καιρός μέχρι την τελική ημερομηνία για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, μην κάνετε βιαστικές κινήσεις και επιπόλαιες επιλογές.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί επιμέλεια και μελετημένες κινήσεις, καθώς, σε έναν μεγάλο βαθμό, κρίνεται το μέλλον σας. Φέτος, για δεύτερη φορά, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού γίνεται ηλεκτρονικά και γι' αυτό θέλει μεγάλη προσοχή διότι πέρυσι κάποιοι έμειναν εκτός ΑΕΙ λόγω δικών τους λαθών.
Κατά τα λοιπά, τις επιλογές των σχολών πρέπει να τις κάνετε με βάση τους βαθμούς σας και τις πραγματικές επιθυμίες σας και σε καμία περίπτωση έχοντας ως πυξίδα τις εκτιμήσεις για τις βάσεις.
Σήμερα στο «Έθνος - Παιδεία» θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε λάθη και να πετύχετε στη σχολή των ονείρων σας.
Επίσης, θα βρείτε μια έρευνα για τα επαγγέλματα τα οποία έχουν μέλλον, αλλά και γι' αυτά που πλέον θεωρούνται κορεσμένα.
Και μην ξεχνάτε, συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό δελτίο ώστε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες εισαγωγής σε κάποια σχολή έστω και αν αυτή δεν ανήκει στις προτιμήσεις μας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αποτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: