Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Στέφανος Κωνσταντινίδης - Μια σφαιρική «ανάγνωση» της ιστορίας

ΜΙΑ συνολική, σφαιρική θεώρηση των κοινωνικών, ιδεολογικών, πολιτικών δεδομένων παρουσιάζεται μέσα από το βιβλίο του
Κύπριου Ακαδημαϊκού Στέφανου Κωνσταντινίδη, «Επισκόπηση της Νεότερης Κυπριακής Ιστορίας». Το βιβλίο καλύπτει τρεις σημαντικές περιόδους της νεότερης κυπριακής ιστορίας: την Οθωμανοκρατία, την Αγγλοκρατία, και την Ανεξαρτησία.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου, «πρόκειται για μια κοινωνική ιστορία των τριών αυτών περιόδων όπου εκτός από την παραδοσιακή ιστορική αναφορά στα γεγονότα, παρουσιάζονται, αναλύονται και ερμηνεύονται οι δομές της κυπριακής κοινωνίας, οι θεσμοί και οι ιδεολογίες που αναπτύσσονται μέσα από το ιστορικο-κοινωνικό γίγνεσθαι». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στις 7: 30 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπλ. Καθηγητής Παν. Κύπρου και ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος. Παρών θα είναι και ο συγγραφέας ο οποίος θα κάνει κάποια σχόλια για το βιβλίο, ενώ θα μπορεί να απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού. 


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 13/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: