Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον πρύτανη του ΑΠΘ

Νέα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για καταγγελίες που αφορούν στα πεπραγμένα των σημερινών πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελος Μαδεμλής, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» στο οποίο διατυπώνονται καταγγελίες σε βάρος του πρύτανη του Ιδρύματος, κ. Γιάννη Μυλόπουλου, για την εκ μέρους του διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων. 
Η παραπάνω εισαγγελική έρευνα θα συσχετιστεί με τις άλλες τρεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και διενεργούνται έπειτα από σχετικές καταγγελίες που είδαν το τελευταίο τρίμηνο το φως της δημοσιότητας για κακοδιαχείριση και σπατάλες στο Πανεπιστήμιο.
Υπενθυμίζουμε ότι, η πρώτη εισαγγελική έρευνα αφορά σε καταγγελία για ταξίδι που φέρεται να έκαναν -με χρήματα του Ιδρύματος- μέλη του πρυτανικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραβρεθούν σε γάμο. Η δεύτερη έρευνα αφορά σε καταγγελία για το περίφημο κινητό «iPhone» που φέρεται να δώρισε ο αντιπρύτανης, κ. Γιάννης Παντής στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, χρησιμοποιώντας χρήματα του ΑΠΘ. Η τρίτη έρευνα, τέλος, σχετίζεται με καταγγελίες για σπατάλες ύψους 8,3 εκατ. ευρώ στην Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: