Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Πρώτη αναβολή της εκλογής Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Το ΤΕΙ Πειραιά έστησε νέα, μυστική, διεύθυνση στο Διαδίκτυο για να μην εμποδιστεί και η ηλεκτρονική ψηφοφορία
Αναβλήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκλογές για την
ανάδειξη των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που μαζί με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης αποτελούν τα Ιδρύματα «σύμβολα» για την τύχη της εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ιπποκράτους, όπου είχε ορισθεί να γίνει σήμερα, Δευτέρα, η εκλογική διαδικασία, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς φοιτητές αλλά και μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, αλλά και άλλων Ιδρυμάτων και η διαδικασία τελικά παρεμποδίστηκε.

Η δεύτερη προσπάθεια να γίνουν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές και από το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επιλεγεί η μέθοδος της επιστολικής ψήφου για την τελική τρίτη προσπάθεια να γίνουν οι εκλογές, εφόσον αποβεί άκαρπη και η δεύτερη, κάτι που θεωρείται δεδομένο προκαταβολικά.
Υπενθυμίζεται ότι εκλογές με την μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου έγιναν ήδη, με επιτυχία, την περασμένη εβδομάδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Κόλπο στο ΤΕΙ Πειραιά
Ευρηματικότητα και χιούμορ έδειξε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζαρος Βρυζίδης, στο Ιδρυμα του οποίου έχει προσδιοριστεί οι εκλογές για τα πρώτα μέλη του Συμβουλίου του να γίνουν σήμερα με ηλεκτρονική ψήφο.

Προβλέποντας ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να διακόψουν και την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο κ. Βρυζίδης και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής του ΤΕΙ Πειραιά, έδωσαν την δυνατότητα στους διδάσκοντες να ψηφίσουν μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, στην οποία στάλθηκαν οι προσωπικοί κωδικοί τους και την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν από όποιο υπολογιστή θέλουν, εντός ή εκτός του Ιδρύματος.

Ετσι, όταν φοιτητές προσπάθησαν να καταλάβουν το Ιδρυμα το πρωί, η διοίκηση τους απάντησε «μα, οι εκλέκτορες μπορούν να ψηφίσουν από όπου βρίσκονται»...

Πάντως, ο κ. Βρυζίδης εξήγησε στους φοιτητές που επισκέφθηκαν το γραφείο του το πρωί ότι ο ίδιος διαφωνεί με τον νέο Νόμο και τον βρίσκει ανεφάρμοστο στην πλειονότητα των διατάξεων του. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό θα φανεί στην προσπάθεια εφαρμογής του, που δεν πρέπει να εμποδιστεί.

Η διαδικασία διεξάγεται έτσι κανονικά και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς αργά το μεσημέρι. Ηδη έχει ψηφίσει το 1/3 των μελών του ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: