Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Οσμή σκουπιδιών, νέφος δηλώσεων

Εντονη ήταν η αντίδραση του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μυλόπουλου στα όσα του καταλόγισε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου
Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης για τη δίμηνη κατάληψη που έχουν κάνει εργολαβικοί υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαρισμού του ΑΠΘ, οι οποίοι πλέον τίθενται σε διαθεσιμότητα. «Αντε βρε Παναγιώτη, εγώ περιμένεις να σου το πω;» ήταν αυτό που είπε ο κ. Μυλόπουλος, όταν ο κ. Τσαραμπουλίδης του είπε ότι οι υπάλληλοι εξετάζουν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε χθες ο κ. Τσαραμπουλίδης. Επίσης χθες, ο πρόεδρος του ΕΚΘ ανέφερε ότι ο κ. Μυλόπουλος κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο ΑΠΘ (και της αναστάτωσης με τους όγκους των σκουπιδιών να σωρεύονται στο ίδρυμα) παρακίνησε τους εργαζομέους να επισκεφθούν την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. «Ξέρεις βρε Γιάννη, αν πάμε θα μας εμποδίσουν τα ΜΑΤ. Και από την άλλη, το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κοστίζει και κάποιοι από εμάς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατέβουν στην Αθήνα» είπε ο κ. Τσαραμπουλίδης, όπου ο κ. Μυλόπουλος του απάντησε: «Για το πρώτο έχεις δίκαιο. Για το δεύτερο το κανονίζουμε εμείς». Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Μυλόπουλου, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσαραμπουλίδης.
Μετά από όλα αυτά, ποιος είδε, λοιπόν, τον κ. Μυλόπουλο και δεν τον φοβήθηκε. Ιδού τα όσα... έσουρε στους «αντιπάλους» που τον κατηγορούν: «Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ», «οι “εργατοπατέρες” οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα», «οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζομένους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης», «οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης “αιχμαλωσίας” των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών». Και, με δυο λόγια, όπως λέει ο κ. Μυλόπουλος: «Οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».
Μπορεί να λέει 100% αλήθεια ο κ. Τσαραμπουλίδης, ίσως πάλι τα πράγματα να είναι έτσι όπως τα λέει ο Μυλόπουλος. Οφείλουμε να αναζητούμε την πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης και να μην αρεσκόμαστε στις φήμες. Περιμένουμε, λοιπόν, τα νέα επεισόδια του σίριαλ. Είναι βέβαια ορθό να υπενθυμίσουμε στους δύο εκ Θεσσαλονίκης άνδρες, που σημερα αλληλοκατηγορούνται, ενώ μάλλον έως χθες ήταν στο «βρε Παναγιώτη - βρε Γιάννη», ότι ο καλύτερος ανιχνευτής της αλήθειας είναι τα λόγια τα σταράτα, τα απλά και όχι τα βαρύγδουπα και τα υποκριτικά. Και να προσθέσω, κάνοντας χρήση της φράσης του κ. Μυλόπουλου με την οποία ξεκίνησε τη χθεσινή απάντησή του, πως «η απώλεια της ψυχραιμίας είναι πολύ κακός σύμβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: