Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Για «συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης» κατηγορεί η ΠΟΣΔΕΠ το υπουργείο Παιδείας

 
Για «προκρούστειες αλλαγές, που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», κάνει λόγο η ΠΟΣΔΕΠ, σχολιάζοντας το σχέδιο του υπουργείου για τη
συγχώνευση-κατάργηση σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σχέδιο «Αθηνά»).
Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι είναι αναγκαίος «ο ορθολογικός επανασχεδιασμός της οργάνωσης και χωροθέτησης των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Ερευνας», αλλά στο πλαίσιο «ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού, που οφείλει να διαμορφώσει άμεσα η ελληνική πολιτεία, ανεξάρτητα από μνημόνια και συγκυριακές-πελατειακές πολιτικές».
Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια (έως την 1η Δεκεμβρίου), που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, για να υποβάλουν τις προτάσεις τους και καταγγέλλουν «τη βιασύνη, την προχειρότητα και την έλλειψη διαλόγου, με την οποία επιδιώκονται προκρούστειες αλλαγές, που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης». 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: