Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

«Χωρίς θέρμανση λόγω περικοπών» οι Ιταλοί μαθητές

«Χωρίς θέρμανση λόγω περικοπών» οι Ιταλοί μαθητές
Εξαιτίας των περικοπών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι δεν θα υπάρχουν χρήματα για να ανάψουν τα καλοριφέρ στα σχολεία και εκατομμύρια μαθητές θα μείνουν χωρίς θέρμανση, προειδοποιεί ο πρόεδρος των ιταλικών περιφερειών, Αντόνιο Σαΐτα.

«Θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τα καλοριφέρ και κατά συνέπεια να αυξήσουμε τις ημέρες των διακοπών για τους μαθητές», δήλωσε ο Αντόνιο Σαΐτα.
«Είναι αδύνατον να δεχθούμε τις περικοπές σε βάρος των περιφερειών που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, συνολικού ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Θα προσφύγουμε κατά του μέτρου αυτού σε όλα τα τοπικά δικαστήρια», πρόσθεσε ο Σαΐτα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Περιφερειών Upi επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης» διότι «απαιτείται σεβασμός». Από ιταλικές περιφέρειες εξαρτώνται 5.179 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα που φιλοξενούν 2,5 εκατομμύρια μαθητές.
«Με τις τελευταίες περικοπές, δεν υπάρχουν χρήματα για την κανονική λειτουργία των καλοριφέρ. Θα εξηγήσουμε στους γονείς ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να περικόψει, πρώτα, από όλα, τα έξοδα που την αφορούν άμεσα», ολοκληρώνει ο Σαΐτα.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι δήλωσε έτοιμος να δεχθεί τους περιφερειάρχες της χώρας για να προσπαθήσουν να βρουν, από κοινού, μια λύση στο πρόβλημα τις μείωσης των χρηματοδοτήσεων της δημόσιας διοίκησης και να αποτραπούν δραστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: