Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Γκέρχαρτ Φάλκνερ στην Αθήνα

 O γερμανός λογοτέχνης θα συναντήσει το ελληνικό κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ο Κύκλος Ποιητών και το Μegaron Plus, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, παρουσιάζουν τον ποιητή Γκέρχαρτ Φάλκνερ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9), το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.

Ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, δοκιμιογράφος και μεταφραστής, ο Γκέρχαρτ Φάλκνερ γεννήθηκε το 1951 και ανήκει στους καταξιωμένους σύγχρονους γερμανούς λογοτέχνες. Η πρώτη του ποιητική συλλογή ήταν το So beginnen am körper die tage [Έτσι ξεκινούν στο σώμα οι μέρες] (1981). Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές Wemut (1989), X-te Person Einzahl [Χιλιοστό (ν-) πρόσωπο ενικού] (1996) και Gegensprechstadt-ground zero [Πόλη αμφίδρομης επικοινωνίας-ground zero] (2005). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Peter Huchel, το Βραβείο Kranichsteiner Literaturpreis, το Βραβείο August Graf von Platen και με το Βραβείο της Πόλης της Νυρεμβέργης το 2010.

Ο γερμανός ποιητής θα διαβάσει ποιήματά του, θα μιλήσει για το έργο του, θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα της ποιητικής συλλογής του Πόλη αμφίδρομης επικοινωνίας - Ground Zero (Γαβριηλίδης, 2011).

Τον λογοτέχνη θα παρουσιάσει ο ποιητής και εκδότης Ντίνος Σιώτης. Ποιήματά του στα ελληνικά θα διαβάσει ο Κωνσταντίνος Τζούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: