Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Δημοτικό πρόγραμμα διανομής δωρεάν πρωινού σε 860 μαθητές της Θεσσαλονίκης

Ώς το τέλος της σχολικής σεζόν
Ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα διανέμει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε 860 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά
οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και το πρωινό των παιδιών τους.
Η χορήγηση δωρεάν πρωινού ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας και θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής σεζόν. Κατά την περσινή περίοδο, το πρόγραμμα περιλάμβανε 600 μαθητές, ωστόσο φέτος ο αριθμός διευρύνθηκε στους 860, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 54 σχολεία και η πίστωση από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 45.000 ευρώ. Το κολατσιό διατίθεται μέσω εταιρίας catering, η οποία ανέλαβε τη διανομή μετά τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: