Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Ελεύθερα τα δίδακτρα στα ιδιωτικά...

Την άρση των περιορισμών στη διαμόρφωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το νέο έτος. Κατά πάγια πρακτική, οι σχολικές μονάδες οριστικοποιούν μέχρι...

τον Φεβρουάριο τις αμοιβές για τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο τον Ιανουάριο να αφήσει ελεύθερη τη διαμόρφωση των τιμών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με την κατάθεση στη Βουλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Το θέμα, όπως αναφέρουν πηγές, το είχε θέσει και η τρόικα, με το σκεπτικό της παρεμπόδισης άσκησης επιχειρηματικότητας αλλά και της παρέμβασης στις τιμές, πράγμα που οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους-Παιδεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: