Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συγχώνευση Τμημάτων Φιλολογίας

Ανοιχτή επιστολή τριών καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συγχώνευση Τμημάτων Φιλολογίας
Η κυρία Αναστασία Γιαννακίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Τμήμα Γλωσσολογίας, University of Chicago και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης (ΑΔΙΠ) του Τμήματος
Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διαβάζοντας την ανάρτηση στο ΒΗΜΑ ΟΝLINE  τη φήμη ότι το Τμήμα Φιλολογίας, το οποίο αξιολογήθηκε από επιτροπή της οποίας προήδρευε, πρόκειται να συγχωνευτεί με το Τμήμα Φιλολογίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και να μεταφερθεί στην Καλαμάτα απέστειλε στον υπουργό παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και στο ΒΗΜΑ επιστολή που συνυπογράφουν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής αξιολόγησης ο κ. Στάθης Γουργουρής, καθηγητής Συγκριτικής Γραμματολογίας, Columbia University και ο κ. Γιώργος Ξενής καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στην επιστολή τους τονίζουν: «θέλουμε να προσφέρουμε τη δική μας εκτίμηση ως εμπειρογνωμόνων, και να προλάβουμε, εάν αληθεύει η φήμη, μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: