Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Πενήντα χρόνια Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας

Ανεπανάληπτη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τα 50χρονα της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας Τελικά και ο δήμαρχος της Κολωνίας μας τίμησε με την παρουσία του
Τα 50χρονά της γιόρτασε χθες η Ελληνική Κοινότητα
Κολωνίας. Με μια σεμνή τελετή τίμησε όλους όσους με τη δουλειά τους και την εθελοντική προσφορά τους συνέβαλαν ώστε να κρατηθεί όρθια η Κοινότητα. 50 ολόκληρα δράσης και δημιουργίας για το καλό του ελληνισμού αλλά και των συμπολιτών μας στην Κολωνία. Ημερομηνία ίδρυσης η 18η Φεβρουαρίου 1962!
Την εκδήλωση άνοιξε στις 19:30 η παρουσιάστρια Σοφία Γεωργαλλίδη καλωσορίζοντας το κοινό. Το μικρό απόσπασμα από το ποίημα της Αννας Ταστσόγλου Ein Leben lang, που διάβασε στη συνέχεια, προϊδέασε τους παρευρισκομένους για την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια η Σοφία αναφέρθηκε στους προσκεκλημένους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Κώστας Δημητρίου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης  Σπύρος Κωσταδήμας, ο πρόεδρος των Ελλήνων Συνταξιούχων Κολωνίας Λάμπρος Τριφωνίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κολωνίας  Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κολωνίας Γιώργος Δημητρίου, ο πρόεδρος  του ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ/ΕΛΛΑΣ Κώστας Ζιάκας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Θεσσαλών Κολωνίας  Βασίλης Ευσταθίου και Δημήτρης Δημητρίου , ο εκδότης του Europolitis Verlag Βασίλης Βούλγαρης, ο νυν πρόεδρος της Initiativgruppe Griechische Kultur -Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας (POP) Νίκος Θάνος και η πρώην πρόεδρος Νίκη Eideneier, εκπρόσωποι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κολωνίας (SPD), των Πρασίνων (Die GRÜNEN-Bündnis 90) και της Αριστεράς (DIE LINKE), εκπρόσωποι του Begegnungs- und Fortbildungszentrum Muslimischer Frauen κ.ά.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των βασικών προσκελημένων: Ο δήμαρχος του Ehrenfeld Josef Wirges, o οποίος μίλησε και σαν εκπρόσωπος του Δήμου Κολωνίας, και ο γενικός πρόξενος στο Προξενείο του Ντύσσελντορφ Νικόλαος Πλεξίδας.
Στη συνέχεια η Σοφία ανήγγειλε το βασικό ομιλητή της βραδιάς, τον πρόεδρο της Κοινότητας Ευάγγελο Πλακοπίτα, ο οποίος διάβασε την ομιλία του στα ελληνικά κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Κοινότητας. Τον διαδέχθηκε η Χρυσάνθη Κουτσουπάκη, που  έκανε την ιστορική αυτή αναδρομή στα γερμανικά για τους πολυάριθμους γερμανούς προσκελημένους και φίλους.
Μετά ο πρόεδρος της Κοινότητας απένειμε  αναμνηστικές πλακέτες στους συμπατριώτες μας που διατέλεσαν πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας και ήταν παρόντες: Σοφία Γεωργαλλίδη, Δημήτριος Γιαννακίδης, Κώστας Γιοβάνογλου και Σταμάτης Μπαμπαλίτης. Αναμνηστική πλακέτα πήρε και ο δήμαρχος του Ehrenfeld καθώς επίσης και ο γενικός πρόξενος.
Και φυσικά γιορτή χωρίς συρτάκι δε γίνεται. Τα παιδιά του χορευτικού έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους
Τέλος η παρουσιάστρια Σοφία Γεωργαλλίδη ανήγγειλε ότι ο μπουφές είναι στη διάθεση των προσκεκλημένων. Εξαιρετικές λιχουδιές που προετοίμασε η πάντα άοκνη Επιτροπή Γυναικών της Κοινότητας.
Κι εκεί που κανείς δεν το περίμενε εμφανίζεται κατά τις 11 ο δήμαρχος της Κολωνίας Jürgen Roters, ο οποίος παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του βρήκε το χρόνο να τιμήσει  την εκδήλωση της Κοινότητας. Σε μια πέρα για πέρα φιλική ατμόσφαιρα ο δήμαρχος αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλους λίγους εναπομείναντες.
Η βραδιά συνοδευόταν από ορχηστρική μουσική, ένα μείγμα από τη μουσική των κορυφαίων ελλήνων μουσικών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη και Σταύρου Ξαρχάκου, και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της Κοινότητας, που προβαλλόταν από οθόνη. Αίσθηση έκαναν το πρακτικό ίδρυσης της Κοινότητας με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2012 και φωτογραφία από την τότε Γενική Συνέλευση.
Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης μέλη του χορευτικού και η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών Χρυσάνθη Κουτσουπάκη είχαν σχηματίσει ένα πολύχρωμο ντεκόρ από παραδοσιακές στολές.
Να τα 100στήσεις Κοινότητά μας!
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: