Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

«Η βία στα πανεπιστήμια είναι ποινική» λέει ο υφυπουργός Παιδείας

«Η βία στα πανεπιστήμια είναι καθαρά ποινική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Οι μεταπράτες της βίας δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία» συμπλήρωσε. «Αυτή η βία που ασκείται και που νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενη σε
πάρα πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν έχει χώρο, αλλά δεν έχει και πολιτικό πρόσημο. Είναι καθαρά ποινική και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί» είπε.
Ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα κρούσματα βίας στα ΑΕΙ στο τέλος της συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Δημοσθένους, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης.
«Με τον υφυπουργό συζητήσαμε θέματα που απασχολούν και τα δύο υπουργεία και διαπιστώσαμε συναντίληψη για εκπλήρωση κοινών στόχων για τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση για τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου» ανέφερε ο κ. Δημοσθένους.
Aναφέρθηκε και στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει και την Κύπρο, τονίζοντας ότι ειδικά σε καιρούς κρίσης πρέπει να στηρίζουμε την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, για να μη δημιουργήσουμε μόνιμες πληγές.
Ο κ. Παπαθεοδώρου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι υπάρχει μόνιμη συνεργασία και συναντίληψη με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Στη συζήτηση που είχαν με τον Κύπριο ομόλογο του διαπιστώθηκε η συναντίληψη σε διάφορα θέματα, όπως είναι οι συνεργασία σε επίπεδο πανεπιστημίων, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ χαρακτήρισε δυναμικές και αποτελεσματικές τις συνεργασίες με τους Κυπρίους.
Οι δύο υπουργοί άκουσαν τα κάλαντα από τους μαθητές του μουσικού σχολείου Παλλήνης.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: