Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Αντίδραση των πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ), εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωσή του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, η διαγραφή γίνεται «σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας διασαλεύοντας παράλληλα και τα θεμέλια της κοινωνίας μας».
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία «για την άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά και από τους
βανδαλισμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-στις 3 Δεκεμβρίου-από τρεις κουκουλοφόρους, καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας. Όπως τονίζει πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών τους και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του προς τη Πολιτεία.
Οι πρυτάνεις κάνουν έκκληση προς την πολιτεία για την «άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: