Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Η Εκκλησία και τα δυσάρεστα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
«Δεν είναι ευχάριστο ένας κληρικός να βρίσκεται στη φυλακή», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος αφού επισκέφθηκε τον προφυλακισμένο ηγούμενο Εφραίμ. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τον οποιονδήποτε.

Αστρολογικός χάρτης 2200 ετών σε σπήλαιο

Αστρολογικός χάρτης  2200  ετών σε  σπήλαιο

Ακόμη περιμένουν βιβλία

 
Στην τάξη με …μπουφάν και γάντια κάνουν μάθημα εκατοντάδες μαθητές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφού οι πολικές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων για πετρέλαιο θέρμανσης. Η μείωση των δαπανών για την

28.000 θησαυρούς βρήκε το μετρό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περισσότεροι από 3.000 τάφοι έχουν ανασκαφεί, ενώ εντυπωσιακό είναι το τμήμα της μαρμαρόστρωτης οδού που βρέθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας
3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε μια έκταση 28.000 τ.μ.