Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυρίες και κύριοι , αγαπητοί αιμοδότες, αγαπητοί προσκεκλημένοι.
Ευχαριστούμε  που ανταποκριθήκατε  στην πρόσκλησή μας  και εύχομαι από βάθος καρδιάς   χρόνια πολλά , καλή δημιουργική χρονιά  και πάνω απ’ όλα υγεία. 

Ο εφιάλτης του αναλφαβητισμού

Πόσο επηρεάζει το φύλο, η υπηκοότητα, η γλώσσα και οι γονείς
Φωτογραφία
Ποσοστό 10% των μαθητών της Στ΄ Τάξης Δημοτικού παγκύπρια αντιμετωπίζει την πιθανότητα να μείνει γλωσσικά αναλφάβητο και ποσοστό 7% αντιμετωπίζει την πιθανότητα να μείνει μαθηματικά αναλφάβητο μέχρι το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ευρώπη αβυσσαλέων ανισοτήτων


Του Κώστα Γουλιάμου
Φωτογραφία
«Το εργοστάσιο του μέλλοντος θα έχει μόνο δύο υπαλλήλους: έναν άνθρωπο και έναν σκύλο. Ο άνθρωπος θα είναι εκεί για να ταΐζει το σκύλο. Ο σκύλος θα είναι εκεί για να εμποδίζει τον άνθρωπο να

Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι


Φωτογραφία
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη
Η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μέρα με τη μέρα η κατάσταση της χώρας χειροτερεύει. Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, καταρρέει ό,τι απέμεινε από την οικονομία, ενώ έχει βαρέσει διάλυση και ο κρατικός μηχανισμός. Το πολιτικό σύστημα

Οι λέξεις που ξεχάσαμε

ENA TAΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
 Γράφει ο Μανώλης Πιμπλής
 Υπάρχουν λέξεις πάντοτε χρήσιμες και επίκαιρες, λίγο όμως παλιωμένες, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα λεξικά. Μια τέτοια λέξη είναι ο ποσαπαίρνης, «ημέτερος» δηλαδή με διάφορες

Μαθητές πεθαίνουν από το κρύο στο σχολείο

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/02/13-300x222.jpg

Οι μαθητές στο γυμνάσιο Ελεούσας του δήμου Ζίτσας, ξεπάγιασαν κυριολεκτικά αφού δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ, αν και στην περιοχή τους υπάρχει παγετός.