Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Κασσάνδρα και το βιολί

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Στο προχθεσινό του άρθρο στα «ΝΕΑ», ο Γιώργος Προκοπάκης επισημαίνει ότι τώρα μας δίνεται η τελευταία ευκαιρία για να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που προοιωνίζονται την καταστροφή μας. Αν η νέα δανειακή σύμβαση υπογραφεί, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να γίνει «ραγδαία εφαρμογή των

Στην ουρά για μία θέση οι νηπιαγωγοί


TO «MNHMONIO» ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις που δόθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση ήταν πολύ λιγότερες συγκριτικά με όσους συμμετείχαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Πέρυσι οι βάσεις υποχώρησαν από 925 έως 1.980 μόρια
Η σημαντική υποχώρηση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα Νηπιαγωγών και Προσχολικής Αγωγής τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι τυχαία, καθώς οι προσλήψεις στη δημόσια εκπαίδευση μειώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Νομικές σπουδές που ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας

Νομικές σπουδές που ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας
Οι απόφοιτοι των νομικών σχολών έχουν εναλλακτικούς δρόμους προς την αγορά εργασίας, μια και η ζήτηση για τους δικηγόρους είναι μειωμένη.

Την Παρασκευή ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φέτος, η διαδικασία θα είναι ενιαία για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Βιβλιοπαρουσίαση: "¨εγκατα και εδάφη της κρίσης" (πως να δούμε την καπιταλιστική κρίση) του Δημήτρη Μάνου

«… Πώς να δούμε την κρίση που εκδηλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο;Υπάρχουν

«Welcome to Hellas»

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Το «Welcome to Hellas» το είχα ακούσει, αρχές της δεκαετίας του 2000, από αεροσυνοδό της Ολυμπιακής, του τότε «εθνικού μας αερομεταφορέα», κατά την προσγείωση. Θυμάμαι την απορία