Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα και όχι μόνο

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Φοιτητές και διδάσκοντες ματαίωσαν τις εκλογές της Διαμαντοπούλου


Στην αντίθετη τροχιά από την κυβέρνηση Παπαδήμου, που λέει «ναι σε όλα», κινείται η πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία επιμένει να λέει όχι στον νόμο για τα πανεπιστήμια, παρά τον ωμό εκβιασμό της Αν. Διαμαντοπούλου και του συγκυβερνήτη της Κ.

Εξωγήινοι

Ελα στην θέση του. Εννοώ του Σόιμπλε. Αυτού ντε του κακιωμένου. Που μορφολογικά και ενδυματολογικά παραπέμπει σε αρχιλογιστή Τραπέζης της Ελλάδος του πενήντα. Αντε του εξήντα.