Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Οδικός ... χάρτης

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Η κληρονομιά από τη συνάντηση στο Greentree θα βαραίνει την επόμενη περίοδο κατά τρόπο καταθλιπτικό και πιεστικό τις εξελίξεις του Κυπριακού. Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων

Οικονομικό ολοκαύτωμα

Του Κώστα Γουλιάμου
Το γεγονός ότι η ελληνική συγκυβέρνηση του μνημονίου δεν απάντησε στην ανερυθρίαστη παρέμβαση του Γερμανού υπουργού κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σημαίνει πολλά. Έχει, θα λέγαμε, ένα είδος πολιτικής σημειολογίας.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Φίλιππας Φίλιος

"ΟΧΙ" των Λετονών για δεύτερη γλώσσα τα Ρώσικα


«Όχι» ψήφισε το 78,25% των Λετονών στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για να αποφασιστεί αν τα ρωσικά θα γίνονταν η δεύτερη επίσημη γλώσσα στη χώρα, σύμφωνα με τα προσωρινά

Ένας λογοτεχνικός θησαυρός επιτέλους στο φως

Ένα σπάνιο χειρόγραφο, από εκείνα που κοσμούν τη Νεοελληνική Γραμματεία, διατηρούσε στο αρχοντικό της στην Κέρκυρα η δισέγγονη του Επτανήσιου ποιητή Γεράσιμου Μαρκορά. 
Μια επιστολή που βλέπει για πρώτη φορά το φως της