Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ο Πλάτων πάει παρέλαση

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Στα πολύ παλιά χρόνια, τα αμνημόνευτα που λένε, κάποιος που τον έλεγαν Πλάτωνα, επειδή δεν είχε πώς να σκοτώσει τον χρόνο του κάθησε κι έγραψε ένα έργο που το βάπτισε «Πολιτεία». Στο όγδοο λοιπόν βιβλίο αυτού του έργου που χωρίζεται σε δέκα βιβλία, ο περί ου ο λόγος μιλάει για τα πολιτεύματα της εποχής του, την

Πτυχιούχο από τον τόπο σου

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Αν γινόταν ένα θαύμα και ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε να μπει σε ένα Συμβούλιο Διοίκησης κάποιου ελληνικού ΑΕΙ, πιθανότατα δεν θα μπορούσε. Οχι μόνο διότι κουβαλά το θανάσιμο αμάρτημα του

Αναβλήθηκαν και πάλι οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο

Χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής, αναβλήθηκαν και πάλι οι εκλογές για την ανάδειξη των οκτώ καθηγητών-εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αλλαγές προαναγγέλει ο Μπαμπινιώτης

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νόμο - πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, μετά το τέλος της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο κ.