Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Το μέλλον των ελληνικών πανεπιστημίων

Του Λουκά Βλάχου
Να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του νέου νομικού πλαισίου
Η προσπάθεια της Πολιτείας να εφαρμόσει νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μας σπρώχνουν σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Η μία είναι να διαπιστώσουμε τα δεδομένα που εμποδίζουν την

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία

Στην πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών 18 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 11 εκπαιδευτικών του κλάδου

Τροπολογία «κόκκινο πανί» για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Τις παρενέργειες νόμου που είχε ψηφιστεί το 2010 για τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών έρχεται να επιλύσει η τροπολογία για τα ιδιωτικά σχολεία που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας στην Βουλή.

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων...

Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τροπολογίες του υπουργείο Παιδείας.

Σε 85 σχολές μειώνονται φέτος οι εισακτέοι

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 70.000 ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Πέρυσι «κόπηκαν» από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα 25 τμήματα
Τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Αν και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Μαΐου, βέβαιο θεωρείται πως θα είναι ο μικρότερος της