Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Λιγότεροι από πέρσι οι υποψήφιοι των εξετάσεων

Τον αριθμό των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις που προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Φέτος υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 110.851, ενώ πέρυσι είχαν υποβάλει 116.542 (μαθητές και απόφοιτοι).

Αναβάθμιση προοπτικών στον ευρωπαϊκό χώρο

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
 
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ από 13 διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης συναντήθηκαν πρόσφατα στην πόλη Κremsτης Κάτω Αυστρίας, στο πλαίσιο της έναρξης του έργου μιας νέας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πρόκειται για το CΟGΙΤΑ, το οποίο διαθέτει προϋπολογισμό ύψους €2,547,790.71. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Γιατί προκαλεί (πάλι) η Τουρκία;

Του Κώστα Γουλιάμου*
«…Είδατε κάποιον να φωνάζει λευτεριά κι άλλος να εννοεί φαρμάκι και άλλος φονικό Είδατε να ’ρχονται απ’ το ξημέρωμα οι ελπίδες κρατώντας καθεμιά μαχαίρι τεφροδόχη τρόπαιο Φαγιά νυχτερινής Εκάτης;»
Δημήτρης Παπαδίτσας