Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Η παρανάγνωση της ποίησης και η γλωσσολαλία

Tου Παντελη Mπουκαλα
Συμβαίνει κι αυτό με τους ποιητές: Να παραναγνώσουμε κάποια στιγμή έναν στίχο τους και να αναγνωρίζουμε πια σαν νοηματικά δικαιωμένο και σωστό το λαθεμένο, που επιβλήθηκε με τη συνεχή χρήση του σε αυτό που όντως εννοούσε ο ποιητής. Συνηθισμένο παράδειγμα η αλλοίωση που υπέστη μελοποιούμενη η «Αρνηση»

Κάτι αλλάζει στην Αγγλική Σχολή

Ποιος είναι ο νέος διευθυντής Graham Gamble 
και ποιο το όραμα του
Φωτογραφία
Δεσμεύεται να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τα ακαδημαϊκά επίπεδα του σχολείου. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι βαθμοί αλλά η παροχή στους μαθητές εκείνων των εφοδίων ώστε να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι πολυμήχανοι, ανεκτικοί και ευπροσάρμοστοι πολίτες. Ο Graham Gamble είναι ο νέος

Ο Καναδάς αλλάζει


Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Ο Καναδάς είναι μια χώρα με πολύ θετική εικόνα στη διεθνή σκηνή. Είναι η χώρα των ειρηνευτικών αποστολών με μια πολιτική που τη διαφοροποιούσε πάντα σε σχέση με τις ΗΠΑ και με ένα κοινωνικό κράτος που συγκρίνεται με αυτό των ευρωπαϊκών χωρών. Όλα αυτά όμως κινδυνεύουν να αλλάξουν με τη διακυβέρνηση της χώρας τα