Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Συναντήσεις Μπαμπινιώτη-εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει αύριο ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με κύριο αντικείμενο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ατιμωρησία στα ΑΕΙ

Ο ανεφάρμοστος νόμος και οι φόβοι της πλήρους χρεοκοπίας
Του Αχιλλέα Γραβάνη
Προκαλούν βαθιά ανησυχία στους εχέφρονες πολίτες τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα βίας και ανομίας που βιώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας λειτούργησαν για δεκαετίες ως επωαστήρες της κοινωνικής και πολιτικής ανοχής των φαινομένων αυτών! Οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας ζώσες και στο πανεπιστήμιο: δημόσιοι λειτουργοί καθηγητές να

Το νερό βελτιώνει τις επιδόσεις των εξεταζόμενων

Το νερό βελτιώνει τις επιδόσεις των εξεταζόμενων
Οι διαγωνιζόμενοι που καταναλώνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται «στεγνοί» περίπου 5% κατά μέσον όρο.

Γ. Μπαμπινιώτης: Όλα έτοιμα για τις φετινές πανελλήνιες

«Οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές. Σε ό,τι αφορά το νέο σύστημα και τον χρόνο