Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
(Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη)
σας προσκαλεί στη διάλεξη του καθηγητή Gene Lerner
(University of California, Santa Barbara), 
ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Ανάλυσης Συνομιλίας, με τίτλο 

Επισκόπηση της νεότερης κυπριακής ιστορίας

 Το  βιβλίο  του  καθηγητή  Στέφανου  Κωνσταντινίδη 
 ΤΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ*
ΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ θεμάτων της Κυπριακής ιστορίας από μια κοινωνιολογική προβληματική είναι πολύ περιορισμένες. Οι λίγες που υπάρχουν εκτείνονται σ’ ένα πολύ μικρό χρονικό πεδίο, που εκτείνεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο ή καταπιάνονται με την

Μαθήματα Ελληνικών για απόδημους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα προσφέρει τη δυνατότητα για μαθήματα ελληνικών σε άτομα ηλικίας 18-32 ετών, που θα προέρχονται από όλες τις

ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την οξύτατη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο... παρά πέντε των εκλογών σε υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.