Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Tα «δήθεν» του ιστορικο-υλιστικού μονόδρομου

Tου Χρηστου Γιανναρα
 Φίλος, ακέραιος και οξυνούστατος, μου μήνυσε: «Προσπαθώ να μαντέψω τι επιφυλλίδα θα γράψεις την Kυριακή. Eγώ, μονολότι μου κάθεται στο στομάχι, θα ήθελα τον Tσίπρα πρωθυπουργό. Eίναι σχεδόν θεόσδοτη ευκαιρία να απομυθοποιηθεί στην Eλλάδα η Aριστερά, έστω και με βαρύ τίμημα».

Το σχολείο που θέλουν οι μαθητές

 Οι θέσεις των νέων για βασικά προβλήματα 
του εκπαιδευτικού συστήματος
 Φωτογραφία
Μέσα από τα ετήσια συνέδρια του μαθητικού κινήματος (ΠΣΕΜ) οι νέοι κατόρθωσαν να διατυπώσουν το όραμά τους για το σχολείο που θέλουν, «το σχολείο που μας αξίζει», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.
Θέλουν ένα νέο τύπο σχολείου που να συνδυάζει τη γενική και

Τo θολό τοπίο της Αριστεράς

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη 
 Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά Γιώργος Σεφέρης  
Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό σύστημα σείεται εκ θεμελίων λόγω της υιοθέτησης του νεοφιλελεθερισμού, η Αριστερά αδυνατεί να επωφεληθεί αυτής της κρίσης. Είναι επομένως φυσιολογικό να τίθεται το ερώτημα γιατί δεν μπόρεσε ως τώρα να ανατρέψει τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αυτά δεδομένα με μια δική της πρόταση για ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εξετάσεις

Πρεμιέρα με «Νεοελληνική Γλώσσα» για τις Πανελλαδικές
 Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει την Δευτέρα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες φέτος συμπίπτουν με τις εκλογές, γεγονός που υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης κάποιων ειδικών μαθημάτων.