Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Την ερχόμενη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα μετά τις 13:00.Επίσης οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των

Εκρηκτικό μείγμα ανατροπής στις βάσεις εισαγωγής

Του Χρήστου Κάτσικα
Πριν από τις 27 του μήνα αναμένεται να έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες στα σχολεία – Μείωση των αριστούχων και υποχώρηση των υψηλόβαθμων τμημάτων Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης.

Η «άγνωστη» Πελοπόννησος

Της Μαίρης Αδαμοπούλου
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 450 ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΠΟ 67 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ
Στη γη της - στο Λύκαιον Ορος - γεννήθηκε ο Oλύμπιος Δίας. Στις πήλινες πινακίδες της Πύλου μνημονεύεται για πρώτη φορά ο Kοσμοσείστης Ποσειδών. Είναι η μοναδική περιοχή της ελληνικής επικράτειας που διατηρεί απαράλλαχτα στα ονόματα των σύγχρονων νομών τις ονομασίες των αρχαίων