Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Φιλότιμο στα γερμανικά

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του σύγχρονου Γερμανού φιλέλληνα Andreas Deffner με τίτλο «Φιλότιμο!». Πρόκειται για μια περιήγηση στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική καθημερινότητα και νοοτροπία.

Πανηγυρίζοντας στους δρόμους

Του Σταύρου Tσακυρακη*

Η διεξαγωγή των εκλογών για τα Συμβούλια Ιδρύματος των Πανεπιστημίων αποτελεί σοβαρή αιτία για να βγούμε στους δρόμους. Όχι βέβαια για να διαμαρτυρηθούμε αγανακτισμένοι, αλλά για να πανηγυρίσουμε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνουμε.

ΕΕ: δημοκρατικό έλλειμμα

Την περασμένη Τρίτη οι διαδικασίες για υιοθέτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013 -όπως
και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου-κατέληξαν σε αδιέξοδο. Μάλιστα το

Μαθητές φέρνουν την περιβαλλοντική αλλαγή

Γίνονται γεωργοί, καταστηματάρχες, υιοθετούν πάρκα και ανακυκλώνουν χαρτί
Φωτογραφία
Το Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας Αψιού οι μαθητές παράγουν και πωλούν βιολογικά λαχανικά, το Δημοτικό Λιβαδιών διαθέτει το δικό του θερμοκήπιο και σ’ ένα τρίτο σχολείο οι μαθητές έστησαν εργαστήρι ανακύκλωσης χαρτιού. Σε άλλο Δημοτικό οι λιλιπούτιοι περιβαλλοντιστές δημιούργησαν κατάστημα ανταλλαγής και επαναχρησιμοποίησης παιχνιδιών και βιβλίων, ενώ κάποιοι

Πανεπιστημιακοί: Δάσκαλοι πολυτελείας;

Εργασία σε διδασκαλία, έρευνα, γραμματειακή δουλειά αλλά και διοίκηση
ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ
Φωτογραφία
Η δημιουργία από το μηδέν και ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελούν σταθμό στην ιστορία της Κύπρου. Ειδικότερα, με την ίδρυση και λειτουργία του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνέβαλε στο να πάρουν μορφή και να αναπτυχθούν η πανεπιστημιακή ζωή και κοινότητα, υπηρετώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου την