Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Ακούν «Αθηνά», ακονίζουν μαχαίρια

Φήμες, τσάι και... ξεκατίνιασμα. Αποκαλυπτικό θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι αποφάσεις για το σχέδιο «Αθηνά» όπως ονομάζει το υπουργείο Παιδείας το σχέδιό του για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων, σχολών, ακόμη και ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δράση: Το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το ρουσφέτι και τον κομματισμό στην εκπαίδευση

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος «Δράση»:
H Δράση με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: “Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Με παραγγελία που έδωσε στην Αστυνομία, o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τους καταληψίες, προκειμένου να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Χαριστική βολή στη δημόσια παιδεία


Ολοταχώς για το Μνημόνιο βαδίζει το υπουργείο Παιδείας πετώντας από τη μέση του δρόμου όλα τα τελευταία εμπόδια. Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες αλλά και κινήσεις ακριβείας ο υπουργός Παιδείας, με τα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, διασφαλίζει τις μνημονιακές επιταγές:

ΣΟΚ: 2.000 μαθητές δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε

a peina
Δραματική έκκληση προς την Αρχιεπισκοπή για βοήθεια, έκανε το υπουργείο Παιδείας.
Έδωσε στοιχεία τουλάχιστον 2.000 μαθητών που υποσιτίζονται