Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας έκαναν την Τρίτη δάσκαλοι και καθηγητές με παράλληλες τρίωρες στάσεις εργασίας. Κύριο θέμα της διαμαρτυρίας τους ήταν η ειδική αγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία.

Μικροπολιτική στα ΑΕΙ


Σήμερα στην ανώτατη εκπαίδευση λειτουργούν 24 πανεπιστήμια σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν 226 τμήματα πανεπιστημίων και 213 τμήματα ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν 100 νέα τμήματα στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ, πολλά από τα οποία δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.

Τον Φεβρουάριο οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις σχολών

Το ζήτημα της συγχώνευσης, κατάργησης και μετονομασίας σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ συζήτησαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

Μεγάλη συναυλία την Τρίτη στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα ανασφάλιστα παιδιά

Γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδήσει στην εκδήλωση.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδήσει στην εκδήλωση.
 Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής δίνουν την Τρίτη συναυλία στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ υπέρ των δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για τα ανασφάλιστα παιδιά και τα παιδιά με αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

"Είμαστε Έλληνες χωρίς Πατρίδα"

Γράφει η: Βίκυ Κατεχάκη
Έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα κι έχουν μεγαλώσει εδώ. Τις περισσότερες φορές δεν επισκέφθηκαν ποτέ τον τόπο της καταγωγής τους. Στα 21 τους χρόνια, κινδυνεύουν εάν δεν έχουν βρει νόμιμη δουλειά και δεν συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, να απελαθούν… Παράλογο; Έτσι μοιάζει.